Menu Sluiten

Zitting kort geding gaat toch door!

22 april 2020

De rechtbank heeft stichting Stop5GNL 21 april jl. laten weten dat er toch een mondelinge behandeling van het kort geding zal plaatsvinden. De zitting staat gepland op 4 mei a.s.. 

Stichting Stop5GNL is blij met het besluit van de rechtbank de zitting toch door te laten gaan. Het is in deze belangwekkende zaak voor alle partijen beter een pleidooi te kunnen voeren tijdens een zitting. Dit is ook niet voor niets gebruikelijk bij een kort geding.

De zitting was in eerste instantie afgelast in verband met de crisis naar aanleiding van het coronavirus en de sluiting van alle rechtbanken. De procedure zou geheel schriftelijk worden gevoerd. Door de rechtbank is toch besloten dat een mondelinge behandeling van de zaak wenselijk is.

In verband met het coronavirus zal er wel een beperkt aantal personen worden toegelaten.  Het zal dus geen publieke zitting worden en als Stichting Stop5GNL zullen we daarbij uiteraard aanwezig kunnen zijn. We moeten nog bezien wie we verder kunnen uitnodigen om de zitting bij te wonen. Ook wordt er in beperkte mate toegang wordt gegeven aan de pers.