Menu Sluiten

Zitting kort geding Stichting Stop5GNL op 4 mei a.s.

2 mei 2020

Het is bijna zover. Na maanden van voorbereiding zal op 4 mei a.s. om 11 uur de mondelinge behandeling van het kort geding van stichting Stop5GNL tegen de Nederlandse Staat plaatsvinden.

Stichting Stop5GNL vindt dat de uitrol van 5G moet worden gestaakt totdat voldoende is aangetoond dat hieraan geen reële en ernstige gezondheidsrisico’s kleven. Dat kan de Staat nu niet aantonen. De gezondheidsrisico’s worden op dit moment niet uitgesloten door de Staat en er is nog onvoldoende onderzoek gedaan hiernaar. Toepassing van het voorzorgsbeginsel is dan ook absoluut noodzakelijk. Als de uitrol wel wordt voortgezet, stelt de Staat zijn burgers namelijk bloot aan een reëel, ernstig en onomkeerbaar gezondheidsrisico.

De rechtbank zal vanwege de coronamaatregelen niet toegankelijk zijn voor publiek. De zitting zal wel echter te volgen zijn via de volgende live stream https://streams.nfgd.nl/behandeling-kort-geding-stichting-stop5gnl-tegen-de-staat-op-maandag-4-mei-2020 Verder zal er een beperkt aantal journalisten plaatsnemen in de zittingszaal.

We willen alvast iedereen bedanken die ons gesteund heeft in dit proces en hopen dat jullie aanwezig kunnen zijn via de livestream.
We hopen dat de gezondheid prioriteit zal krijgen en mens en milieu de bescherming krijgt die het verdient!