Menu Sluiten

Artikel: "5G, een Real Life Experiment"

2 april 2021

Op 24 maart jl. interviewde Karel Beckman (Café Weltschmerz) Stop5GNL-voorzitter Jan van Gils (natuurkundige en auteur van boeken als “Electrosmog” en “5G, Zegen of Vloek?”) en Elze van Hamelen (zelfstandig consultant en duurzaamheidsexpert met een achtergrond in de chemie). Het thema dat centraal stond was “5G: einde van de privacy”Nooit.nl schreef er een uitgebreid artikel over: 

Citaat:

“Maatschappelijk is er nog heel veel onduidelijk. In 1975 was er een rapport dat bol stond van de risico’s die aan zendermaststraling van radars voor militairen kleefden. Dat kwam in de kelder terecht, samen met nog heel veel andere dikke stapels met rapporten. De mobiele telefoon heeft de wereld in rap tempo veroverd. We gebruiken onze smartphone de hele dag voor uiteenlopende dingen, maar hoe zit het met de veiligheid van deze techniek? Kun je met een gerust hart mobiel bellen en internetten zonder je zorgen te maken over je gezondheid? Het  eerlijke antwoord is: we weten het niet.. Dat zegt in ieder geval de gezondheidsraad.

In tegenstelling tot een antenne met 4G die breed uitstraalt, maakt 5G gebruik van millimetergolven en die leggen niet zo’n lange afstand af, dat betekent dat elke 50 tot 200 meter er een zender zal moeten komen. Slimme lantaarnpalen en bundelantennes richten zich op jou, als een straal. Men gaat uit van één slimme antenne op 6 mensen.”

Lees hier het volledige artikel.