Menu Sluiten

Persbericht Stop5G België: "14,5 V/m in Brussel: ontkenning van klimaat en gezondheid?"

8 september 2021

“Eind juli 2021 heeft de Brusselse regering beslist om de veiligheidsnormen voor de bescherming tegen RF-EMV (radiofrequente elektromagnetische velden) te verhogen van 6 V/m (0,1 W/m2) tot 14,5 V/m (0,56 W/m2), waardoor de impact van gsm- en andere antennes op de inwoners van het Gewest meer dan vervijfvoudigd wordt. Daarmee wordt ook de deur opengezet voor de uitrol van 5G, terwijl de schadelijke gevolgen daarvan, zowel voor de volksgezondheid als voor het stijgend verbruik van energie en van niet-hernieuwbare grondstoffen, en dus voor de uitstoot van broeikasgassen en de verslechtering van de klimaatopwarming, zomaar genegeerd worden. (…)”

Lees hier het volledige persbericht.